Platformă pentru măsurarea calității aerului din București

Alege oraș:

Indicele Calității Aerului

--

-

0

  • PM10 - 0 ug/m3
  • PM2.5 - 0 ug/m3
  • CO - 0 ug/m3
  • NO2 - 0 ug/m3
  • SO2 - 0 ug/m3
  • O3 - 0 ug/m3
Nivel foarte scăzut
Nivel scăzut
Nivel mediu
Nivel ridicat
Nivel foarte ridicat
11 oC
Tunete si fulgere
Umiditate
76%
Vânt
5,4 km/h
Presiune
1007 hpa

Ce este poluarea și cum o măsurăm?

Poluarea atmosferică este reprezentată de prezența particulelor în suspensie și a gazele nocive din aer.

Principalii poluanți sunt monoxidul de carbon (CO), dioxidul de azot (‎NO2), ozonul (O3), particulele în suspensie (PM10, PM2.5), dioxidul de sulf (SO2), hidrocarburile și plumbul.
Citeste mai mult

Ce este aerlive.ro?

O platformă care colectează și publică în mod coerent date despre calitatea aerului în București.

Rețeaua aerlive.ro (beta) înseamă 10 stații fixe și 2 stații mobile, amplasate în puncte relevante ale orașului. Stațiile măsoara parametri de PM10 (pulberi cu diametrul de sub 10 microni), PM2,5 (pulberi cu diametrul mai mic de 2,5 microni)
Citeste mai mult

Raport: Calitatea aerului în București în 2023

În 2023 Primăria Municipiului București a instalat împreună cu Ecopolis 44 de senzori de monitorizare a calității aerului la școli și spitale din București.

Nu avem însă încă un Plan Integrat pentru Calitatea Aerului PICA, așa că măsurile pentru îmbunătățirea calității aerului nu au deocamdată o formă concretă, adunate într-un document asumat de ...

Citeste mai mult

“Oprește motorul!” devine lege!

23 de instituții de învățământ din București și peste 800 de elevi au beneficiat în această toamnă de activități în cadrul proiectului Aer curat la școlile din București, iar copiii au devenit ambasadori ai campaniei "Oprește motorul!". Proiectul a fost derulat de asociațiile Ecopolis și Părinți de Cireșari, cu sprijin de la bugetul local al Municipiului București.
Citeste mai mult

Primăria capitalei a demarat, alături de Ecopolis, instalarea a 44 de senzori. Datele vor fi transmise în platforma Aerlive.ro!

Senzorii sunt montați la școli și spitale din întregul oraș și vor măsura particulele în suspensie (PM10, PM2,5 și PM1 ) și dioxidul de azot (NO2). Scopul lor este de a identifica mai bine sursele de poluare și de a contribui la analiza efectelor poluării asupra sănătății cetățenilor, astfel încât Primăria Municipiului București să stabilească cele mai eficiente măsuri de reducere a concentrațiilor de poluanți din aer. 
Citeste mai mult