Acest proiect este derulat de Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis Ecopolis si Fundatia ETA2U, alături de mai multe organizații partenere.


Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis

Este o organizație neguvernamentală înființată în 2009 cu scopul de a promova principiile dezvoltării durabile în politicile publice din România. Am desfășurat studii și cercetări asupra unor domenii ca: politici alternative pentru mediu, politici pentru economie socială, analiza asupra calității aerului, a apei, a pădurilor și colectarea deșeurilor.

Ecopolis a realizat în 2011 primul studiu privind calitatea aerului în București, corelând efectele pe care aceasta o are asupra sănătății populației și urmărind îndeaproape problema timp de mai bine de 10 ani.

www.ecopolis.org.ro

 

Eta2U

Fundația ETA2U este o organizație puternic ancorată în comunitatea locală din Timișoara, dar care aspiră ca impactul programelor dezvoltate să aibă impact la nivel național.

Fundația este centrată pe oameni, dorind să-i formeze prin #educație, să consolideze calitatea vieții prin #inovare și să sprijine proiecte din diverse domenii care aduc o #transformare pozitivă în comunitate.

www.fundatia-eta2u.ro

Organizații partenere:

2Celsius

2Celsius este o tânără organizație europeană de mediu înregistrată în România. 2Celsius se axează pe aspecte locale, care includ educația ecologică non-formală, politicile privind schimbările climatice, dezvoltarea durabilă într-o perspectivă ecologică și instruiri pentru tinerii din România.

De la înființarea sa în 2010, 2Celsius a devenit partener al prestigioasei Earth Day Network din Washington, D.C., Climate Action Network Europe și Centrul European de Jurnalism din Maastricht. În 2015, 2Celsius a devenit membră a Federației Europene pentru Transport și Mediu.

2celsius.org

Claritech

Claritech este o companie înființată în 2007, integrator de proiecte de telecomunicații, precum și furnizor de soluții integrate de monitorizare la distanță a infrastructurii și a mediului cu focus pe îmbunătățirea eficienței energetice și operaționale. Claritech se implică activ în proiecte privind implementarea de tehnologii noi, sustenabile și eficiente, pentru un mediu mai curat și pentru construirea unei societăți bazate pe avans tehnologic. Se alătură proiectului aerlive.ro și completează rețeaua de măsurare a calității aerului cu senzori certificați Nubo Air (https://claritech.ro/retea-monitorizare-nubo-air/).

claritech.ro

Observatorul Român de Sănătate

Observatorul Român de Sănătate este o organizație non-guvernamentală a cărei misiune este aceea de a contribui la îmbunătățirea serviciilor de sănătate din România și estul Europei. Observatorul desfășoară studii de cercetare privind activitatea acestor servicii, integrând evidențele disponibile privind teme de interes pentru a informa elaborarea unor politici de sănătate coerente și eficiente. 

health-observatory.ro

ClientEarth

ClientEarth este o organizație caritabilă de dreptul mediului, cu birouri la Londra, Bruxelles, Varșovia, Berlin și Beijing. A fost fondată în 2008 de James Thornton. Cu mulți avocați și experți în domeniul mediului înconjurător, organizația folosește legea pentru a responsabiliza guvernele și companiile în probleme legate de schimbările climatice, pierderea biodiversității și poluare.

www.clientearth.org/

City Air

City Air (cityair.ro) este primul program național de monitorizare a calității aerului în școli, care își propune să devină cea mai mare mișcare pentru îmbunătățirea calității aerului din școlile din România. Programul este realizat de Asociația Română Pentru Smart City și susținut de parteneri de tehnologie, autorități locale, instituții de învățământ, organizații neguvernamentale, societatea civilă.Dezvoltăm acest program în școli, pentru că școala este obligatorie și este spațiul în care copiii petrec până la 8 ore zilnic. Bunăstarea lor ar trebui să fie o preocupare majoră pentru autorități, conducerea școlii, primărie, inspectorate școlare, Ministerul Educației și factorii de decizie, părinții și profesorii lor. 

cityair.ro →

Proiect online dezvoltat în parteneriat cu:

Implicarea în proiectul aerlive.ro reflectă credința noastră că în România (2019) avem nevoie de servicii publice de încredere. La construcția lor se cere un efort comun – societatea civilă, mediu acadamic, companii de tehnologie, consultanți creativi, finanțatori, autorități publice.

youngminds.ro

Studio kort

Consultanți de business cu o abordare strategică a designului, în kort găsești o echipă ce urmărește îmbunătățirea experienței din jurul produselor și a serviciilor. Folosim metode de design pentru a genera idei și a cauta insight-uri valoroase alături de echipe relevante și implicate în procesul de schimbare.

kort.design

Proiectul este susținut prin Fondul IKEA pentru Mediul Urban, finanțat de IKEA România și gestionat de Fundația Comunitară București.