Senzorii instalați în proiectul aerlive.ro sunt dotați cu tehnologia necesară pentru a oferi măsurători la standarde internaționale.


Datele sunt exportate în rețeaua Aerlive și pot fi accesate în timp real la adresa www.aerlive.ro.

Senzorii PurpleAir:

Senzorii de calitate a aerului PurpleAir masoară concentrațiile de PM2.5 și PM10 în timp real pentru uz rezidențial, comercial sau industrial. Acesta prezinta WiFi încorporat și permite dispozitivului sa transmită datele către platforma PurpleAir și Aerlive, ce pot fi accesate atât pe site-urile respective cât și în aplicațiile de mobil.

Pe lângă concentrațiile poluanților, senzorii mai pun la dispoziție informații despre:
– Presiune atmosferică;
– Temperatură;
– Umiditate relativă;
– Indicele de calitate a aerului;


Folosind opțiunile de conectivitate disponibile și consumul redus de energie, acest dispozitiv poate fi utilizat pentru o mare varietate de aplicații. Versatilitatea sa este combinată cu un acces convenabil la date.


Senzorii NUBO, prin Claritech

Echipamentele Nubo sunt o soluție completă de monitorizare în timp real a poluării aerului, cu senzori calibrați și durată mare de viață.

Aceștia măsoară:
Particule materiale cu diametrul mai mic decat 1 um (PM1);
Particule materiale cu diametrul mai mic decat 2.5 um (PM2.5);
Umiditate atmosferică;
Temperatură;
Presiune barometrică;
Punct de rouă;


Alte detalii:
Sistemul asigură măsurători precise pentru calitatea aerului în condițiile unei durate lungi de exploatare, în special datorită configurației redundante, senzorilor calibrați din fabrică și funcțiilor incluse de auto-configurare și auto-diagnostic.
Sistemul are la bază algoritmi interni de evaluare a preciziei senzorilor, indicând momentul în care cartușul de măsură trebuie înlocuit cu unul nou.
Astfel, corectitudinea datelor este asigurată indiferent de cât de poluat este mediul în care operează stația.

Sistemul de monitorizare Nubo Air, cu certificare MCERTS, este produs de Sensirion, companie elvețiană cu o tradiție de peste 20 de ani în producerea senzorilor de mare precizie, cu posibilități de măsurare pentru mulți parametri fizici.